Blog Widget by LinkWithin

babe i'm gonna leave you

12 Eylül 2009 Cumartesi | |




hani bırakmak zorunda olursun şartlar yüzünden ama bırakamazsın ya birini.seviyosundur yapamazsın ama yapmak zorunda olduğunu bilirsin.işte o zaman kendi ikna etmeye çalışırsın evet yapmalıyım bunu diye.işte o anda , o ortamda Babe I 'm Gonna Leave You fondadır aslında farkında değilizdir.
aslında bu şarkı Anne Brendon adında bir folk şarkıcısına ait ama tabii ki Led Zeppelin'in olağanüstü yorumundan biliyoruz biz.şarkının başında Jimmy Page deyim yerindeyse gitarını konuşturuyo resmen.ne güzel başladı şarkı diye düşünürken Robert Plant'in ilk "babe" demesiyle ürperirsiniz.yani şarkı daha başlar başlamaz sizi etkilemiştir ve siz çoktan başka diyarlarda gezmeye başlamışsınızdır.hele ki bu tarz bi hikayeniz varsa.
Led Zeppelin 1968'de kurulmuş İngiliz Rock grubudur.Hard Rock ve Heavy Metalin öncülerinden sayılsalarda aslında yaptıkları müzik Blues, Soul, Funk, Rockabilly karışımıdır. Gitarda Jimmy Page, davulda John Bonham, bass gitarda John Paul Jones ve solist olarakta Robert Plant bulunmaktadır.1980 yılında John Bonham'ın ölümüyle dağılmışlardır ve onlarda müzik efsaneleri arasında yerlerini almışlardır.
Babe I'm Gonna Leave You'da Led Zeppelin albümlerinden.
şarkının sözleri, çevirisi ve ekşi sözlük yorumları için üstlerine birer tık.ha bi de canlı performans videoları var çok güzel bence.onun içinde bi tık buraya.



şarkının birde akustik yorumu var ki güzel kelimesi yanında az kalır.Great White yorumlamış.ben bayılıyorum.şiddetle tavsiye ediyorum.buraya da koyuyorum hatta.


Paul Oakenfield da mixlemiş.bence hiçte fena olmamış.elektronik müzik severler için onu da koyuyorum.buyrun dinleyin.
şarkı ne halde olursa olsun güzel ama Led Zeppelin'le ayrı bi güzel.kesinlikle dinlenmeli.Led Zeppelin aşkım kabardı şu an yazarken.iyi dinlemeler.


0 yorum: