Blog Widget by LinkWithin

Sunburn

8 Eylül 2009 Salı | |



ankete baktım alternatif rock önde gidiyo, e bayadırda kendimi tutuyorum Muse yazmıyorum tam zamanıdır dedim.benim piyano aşkımı artık bilmeyen kalmadı heralde sağır sultan bile duydu.Muse aşkıma zaten diycek yok ikisi birleşince ortaya Sunburn gibi bi şaheser çıkarsa gel de dinleme.

sürekli dönüyo bu aralar hem bilgisayarımda, hem de dışardaysam ipodumda.şarkıya giriş bi defa başlı başına bi şey.ne güzel bi ritimdir o. hele ki bi yerde öyle mükemmel bi solo atmışlar ki-02:15 civarı başlıyo bu solo- insan kendinden geçiyo.nakaratlar arasında zaten Matthew Bellamy klavyeyi konuşturuyo diyebiliriz.kısacası mükemmel kelimesi az kalır bu şarkıyı tarif etmem için.bir Muse şaheseri olup çıkmıştır zaten.
Muse'un 3 elemanı okurlarken farklı gruplarda çalıyolarmış.sonra birleşme kararı almışlar.gruba ilk önce Gothic Plague, Fixed Penalty, Youngblood isimlerini vermişler.sonra 1994 yılında Rocket Baby Dolls ismiyle yerel bir müzik yarışmasında, sahnedeki her şeyi parçalayarak birinci olmuşlar.bunun üzerine 3'üde üniversiteye gitmekten vazgeçip müzik üstüne yönelmişler.ama Rocket Baby Dolls olarak başarıları fazla ileriye gidememiş ve şu anda da hepimizin bildiği Muse adını alıp kariyerlerine Showbiz adını verdikleri albümle başlangıç yapmışlar.Sunburn'de işte bu 4 ekim 1999'da çıkan Showbiz albümünün ilk parçası ama çıkış parçaları değil.
sözler ,çeviri ve şarkı hakkında yapılan ekşi sözlük yorumları için üzerlerine tıklayın.


bi de Timo Maas remixlemiştir bu şarkıyı.ben bi elektronik müzik sever olarak hiç beğenmedim açıkçası ama denemek isterim diyosanız buyrun yukarıya koydum dinleyebilirsiniz.
ayrıca Apple 'ında eskiden bi reklam müziği olmuştur bu nadide eser.izlemek için burayı tıklayalım.
gel gör ki şu ana kadar öv öv bitiremediğim bu şarkıya bu klip hiç olmuş mu?! tamam yıl 2000 olabilir teknoloji ilerlemedi falanda, ne kadar ilerlememiş olabilir ki bu teknoloji.bizi öyle güzel kliplere alıştıran Muse'dan beklenmiycek derece de saçma bi klip bence.
klip dışında klavyesidir, gitar solosudur, davuldaki ritimlerdir , tapılası sestir yani kısacası her şeyiyle mükemmel bi şarkı.Sunburn' ü sevmemek elde değil. umarım siz de benim kadar sevebilirsiniz.iyi dinlemeler.

5 yorum:

girledie dedi ki...

işteeee bu!! (:

girledie dedi ki...

bidaha dinledm bidaa işteeee bu!! =)

P* dedi ki...

oy oy çok sevindim ben de sabahtan beri bi daha bi daha dinliyorum =)

Emre dedi ki...

muse'a en sevdiğim grup diyosam bunun en büyük iki nedeni matt bellamy ve piyanodur. sen zaten biliyorsundur da, mucizevi piyano sesleri duymak isteyen okurlara Absolution albümünden "Butterflies and Hurricanes"i ve Origin of Symmetry'den "Space Dementia"yı şiddetle öneriyorum.

P* dedi ki...

zamanla ikisi de buraya yazılacaktır emin ol=)zaten her gün kendimi zor tutuyorum Muse yazmamak için.